Owoce

Owoce

czwartek, 3 kwietnia 2014

[107] Tortilla

Kupiliście kiedyś gotową tortillę? Placki pszenne czy też tzw. wrapsy?
Gotowca z paczki mam na myśli.

Jeśli tak, to poczytajcie skład.
Gwarantuję, że większość z Was już tego nie kupi.
Jeśli nie, też poczytajcie, to ciekawa lektura. :D 

Ja raz przeczytałam i z szoku nie wychodzę już rok. :)



Próbowałam pyknąć fotkę w Biedronce, ale prawie mnie aresztowano, więc zapożyczam z bloga: "facet i kuchnia" - którego polecam zresztą.



Smakowite, prawda?

Lepiej się chyba zastrzelić przed zjedzeniem. ;)

7 komentarzy:

  1. Odechciewa się....
    Ja korzystam za to z tego przepisu na tortille : http://cobylonaobiad.blox.pl/2012/03/Tortilla-domowa-elastyczna.html
    Myślę że wobec takiego składu gotowców warto się pofatygować i zrobić własne, a te wychodzą naprawdę genialne i o niebo lepsze niż te kupne! Pozdrawiam i smacznego! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Czytałam,czytałam haha i to nie dalej jak wczoraj w "Piotr i Paweł "

    OdpowiedzUsuń
  3. skład "Biedronkowej" tortilli: mąka pszenna(58%), woda, olej rzepakowy, stabilizatory (E422, E466), substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, dwufosforan dwusodowy), sól, regulator kwasowości(kwas jabłkowy), emulgator(mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych), dekstroza, substancja konserwująca (propionian wapnia). Właśnie ją kupiłam - odechciało mi się...

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie kupowałam, jedynie jadałam kiedyś w jednej kawiarni. tam składu chemicznego nie było. A kiedy raz czy drugi chciałam kupić to też właśnie skończyłam na lekturze składu.
    A blog Facet i Kuchnia to potwierdzam - dobry blog. Właśnie tu go znalazłam i też dodałam do ulubionych. :-)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo proszę nie zapraszać i nie "wyróżniać" mnie żadnymi łańcuszkami.
Dziękuję.