Dzięki za ten wpis. Na czosnku i cebuli to się wychowałam i nie wyobrażam sobie kuchni bez tego. A ogórki kiszone to też alkalizujące? Bo mi jeszcze kiszone z ubiegłego roku zostały a teraz mam cały słój małosolnych. Dzieciaki uwielbiają. Przynajmniej w zeszłym roku uwielbiały...
Dzięki za ten wpis. Na czosnku i cebuli to się wychowałam i nie wyobrażam sobie kuchni bez tego.
OdpowiedzUsuńA ogórki kiszone to też alkalizujące? Bo mi jeszcze kiszone z ubiegłego roku zostały a teraz mam cały słój małosolnych. Dzieciaki uwielbiają. Przynajmniej w zeszłym roku uwielbiały...
Ogórków i kapusty kiszonej jemy tyle ile zdołamy. :) To samo zdrowie.
UsuńNie zakwaszają, mają dobre bakterie, które budują naszą florę jelitową.
Na zdrowie. :)
Bardzo dziękuję za fajny link! Mam problem z zakwaszeniem organizmu, więc będzie jak znalazł. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńnie dziala ten link :(
OdpowiedzUsuń