Owoce

Owoce

wtorek, 24 czerwca 2014

[129] Warzywa, które alkalizują...

Wykaz w całości ma zawierać 70 produktów.

W linku niżej 1sza część tych produktów - warzywa.

Podrzucam, bo świetne:

warzywa alkalizujące

Na zdrowie!

4 komentarze:

  1. Dzięki za ten wpis. Na czosnku i cebuli to się wychowałam i nie wyobrażam sobie kuchni bez tego.
    A ogórki kiszone to też alkalizujące? Bo mi jeszcze kiszone z ubiegłego roku zostały a teraz mam cały słój małosolnych. Dzieciaki uwielbiają. Przynajmniej w zeszłym roku uwielbiały...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ogórków i kapusty kiszonej jemy tyle ile zdołamy. :) To samo zdrowie.
      Nie zakwaszają, mają dobre bakterie, które budują naszą florę jelitową.

      Na zdrowie. :)

      Usuń
  2. Bardzo dziękuję za fajny link! Mam problem z zakwaszeniem organizmu, więc będzie jak znalazł. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo proszę nie zapraszać i nie "wyróżniać" mnie żadnymi łańcuszkami.
Dziękuję.