tag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post3339908742426906320..comments2024-03-01T05:09:04.533-08:00Comments on Nasze Życie Bez Chemii: [112] Chrzan Luniak Kropkahttp://www.blogger.com/profile/17645204809489216761noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-13679573368593221742016-10-16T08:51:26.457-07:002016-10-16T08:51:26.457-07:00fanbogo - prawdopodobnie jak większość producentów...fanbogo - prawdopodobnie jak większość producentów i ten chrzan został zchrzaniony poprzez dodawanie brukwi albo rzepy co przekłada się na zmianę koloru i smak goryczki. Niestety w chrzanie jest coraz mniej chrzanu, czego nie pojmuję, gdyż zawsze można podnieść cenę i utrzymać dobrą recepturę, a nie lekceważyć i oszukiwać onsumentów. Krupeczkahttps://www.blogger.com/profile/08682505851030210119noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-26337213522702719402016-08-19T23:34:34.124-07:002016-08-19T23:34:34.124-07:00Wiele, wiele razy kupowałem ten chrzan z uwagi na...Wiele, wiele razy kupowałem ten chrzan z uwagi na to że na prawdę był bardzo dobry, ostry wręcz wyrazisty w smaku. Nie wiem co się stało ale kupione (zaopatruję się w tym samym sklepie) ostatnio 4 słoiczki z datą przydatności na 16.11.2016 r. ... albo nie zawierają chrzanu, albo dodano tam jakieś zastępcze świństwo. Niesmaczny i nie ma znaczenia czy weźmiemy pół łyżeczki czy dużą łyżkę chrzanu - jest uczucie dziwnej mazi w ustach. Oj bardzo się zawiodłem!. Już NIE POLECAM tego produktu!.fanbogohttps://www.blogger.com/profile/06363044176144914151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-36223237472263157062015-04-20T00:26:18.809-07:002015-04-20T00:26:18.809-07:00Ale że o co chodzi?
Ja nie jestem producentem ch...Ale że o co chodzi? <br /><br />Ja nie jestem producentem chrzanu. :) Ani testerem. :) <br /><br />Prawdy ostatecznej, jak już wyżej zaznaczyłam, nie ma. Nawet w temacie chrzanu. Składy się zmieniają, dlatego ciągle powtarzam, że należy je czytać. Zawsze. Kropkahttps://www.blogger.com/profile/17645204809489216761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-13885346124330734392015-04-20T00:07:54.819-07:002015-04-20T00:07:54.819-07:00Więcej luzu :-).
Chodziło mi o prawdę ostateczną w...Więcej luzu :-).<br />Chodziło mi o prawdę ostateczną w temacie w/w chrzanu. <br />A fakt jest taki że właśnie kupiłem 3 słoiczki od innego producenta który o swoim produkcie pisze:<br />Skład: Korzeń chrzanu, cukier, sól, woda, kwasek cytrynowy.<br />Ma jeszcze w ofercie wersję z dodatkiem oleju. Jak już otrzymam i popróbuję - dam znać. :-) <br />Pozdrawiam.fanbogohttps://www.blogger.com/profile/06363044176144914151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-49898913754237242812015-04-20T00:01:37.611-07:002015-04-20T00:01:37.611-07:00Myślę, że nie ma prawdy bardziej czy mniej prawdzi...Myślę, że nie ma prawdy bardziej czy mniej prawdziwej. <br /><br />Może rok wcześniej ten chrzan miał jakiś dodatek? Trudno mi tego dociec dzisiaj. I nawet nie zamierzam tego robić. :) <br /><br />Jednakże... jeśli skład się zmieni i trafię na tę zmianę, nie omieszkam uzupełnić informacji. :) Kropkahttps://www.blogger.com/profile/17645204809489216761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-60063703423945945042015-04-19T01:33:09.421-07:002015-04-19T01:33:09.421-07:00Dzień dobry.
Ja w kwestii tego chrzanu Luniak. W ...Dzień dobry. <br />Ja w kwestii tego chrzanu Luniak. W końcu czyja prawda jest prawdziwsza?. <br /><br />http://pisze-co-widzialem.blog.pl/tag/chrzan-extra-wielunski/fanbogohttps://www.blogger.com/profile/06363044176144914151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-88883331357919831962014-05-13T01:18:44.373-07:002014-05-13T01:18:44.373-07:00Brawo. :)
Chrzanu trochę w swoim życiu utarłam. T...Brawo. :)<br /><br />Chrzanu trochę w swoim życiu utarłam. Takie rzeczy robiło się na porządku dziennym w domu mojej babci świętej pamięci. <br />Ciężka praca. Bez namaczania. ;) Z namaczaniem nie znam. :) <br />Kropkahttps://www.blogger.com/profile/17645204809489216761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-52936577010799066962014-05-09T11:12:12.824-07:002014-05-09T11:12:12.824-07:00Szanowna pani, w dobie marketowej nudy, gdzie nicz...Szanowna pani, w dobie marketowej nudy, gdzie niczego już nie brakuje, ośmielam się od czasu do czasu zetrzeć trochę chrzanu jeśli etykiety na słoiczkach odrzucają mnie na sąsiedni regał sklepowy. Ale fakt faktem, trzeba pomoczyć korzenie przez parę godzin, żeby całkowicie nie zachowywać się jak wspomniane przez panią zwierzątko:DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02461623713575613531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-17913176916352673722014-05-07T22:56:42.300-07:002014-05-07T22:56:42.300-07:00Proszę poszukać z Wielunia. Mają prawdziwy ser, ke...Proszę poszukać z Wielunia. Mają prawdziwy ser, kefir, to może i śmietaną. :) Osobiście nie używam, więc nie wiem na pewno. Kropkahttps://www.blogger.com/profile/17645204809489216761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-91087416764407874982014-05-07T06:47:50.516-07:002014-05-07T06:47:50.516-07:00Bardzo dziękuje za odpowiedź.O olej ryżowy nie pró...Bardzo dziękuje za odpowiedź.O olej ryżowy nie próbowałam...Ja to swoje nawyki żywieniowe zmieniłam po przeczytaniu książki"Zamień chemie na jedzenie" dla mnie książka bomba.Teraz to idąc o sklepu pierwsze co to patrze na skład...Póki co jestem na etapie szukania dobrej i prawdziwej śmietany..............https://www.blogger.com/profile/13689023299663032228noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-57847056196138278212014-05-06T23:25:11.743-07:002014-05-06T23:25:11.743-07:00Olej kokosowy rafinowany jest bez wartości.
Tylko...Olej kokosowy rafinowany jest bez wartości. <br />Tylko nierafinowany. <br /><br />Proponuję rozpuścić łyżeczkę i dodać do ciasta naleśnikowego, smażąc na suchej patelni. Do duszenia nadaje się znakomicie. <br />Do smażenia także, ale niezbyt długiego. <br /><br />Ja mam np. małe możliwości manewrowania gazem i przy dłuższym smażeniu mięsa kokos mi dymi. W takich razach mam rezerwowo olej ryżowy. Niestety rafinowany. <br />Ale to trzeba spróbować, bo im mniejszy płomień gazu, tym delikatniej to się smaży i wolniej podnosi temp. Kropkahttps://www.blogger.com/profile/17645204809489216761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-89112446454165875622014-05-06T23:20:34.872-07:002014-05-06T23:20:34.872-07:00Hłe hłe...
Ryczałabym jak bóbr. :)
Ale czy ja ma...Hłe hłe... <br />Ryczałabym jak bóbr. :)<br /><br />Ale czy ja mam przez to rozumieć, że łaskawy pan robi chrzan własnymi rękoma? :) Kropkahttps://www.blogger.com/profile/17645204809489216761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-3028415221152024442014-05-03T05:29:17.049-07:002014-05-03T05:29:17.049-07:00Witam,Na Pani bloga trafiłam przez przypadek szuka...Witam,Na Pani bloga trafiłam przez przypadek szukając informacji na temat oleju kokosowego zamierzam go kupić ale mam mały dylemat bo nie wiem,czy kupić rafinowany,czy też nierafinowany??Chciałąbym móc go używac do smazenia naleśników,duszenia warzyw oraz smażenia kotletów ale nie ze schabu tylko z piersi kurczaka bo innego mięsa nie jadam.Czy mogłaby mi Pani coś doradzić.?A tak na margionesie blog jest cudowny! Będę go częściej odwiedzać.Pozdrawiam i czekam na jakąś odpowiedz..............https://www.blogger.com/profile/13689023299663032228noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-1667981559228751462014-04-30T09:36:14.676-07:002014-04-30T09:36:14.676-07:00Kolejny chrzan sklepowy, hmm. Czyżby kropeczka oba...Kolejny chrzan sklepowy, hmm. Czyżby kropeczka obawiała się uronić parę łezek, trąc zaciekle kilka korzonków?:D :DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02461623713575613531noreply@blogger.com