tag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post5867214516345247975..comments2024-03-01T05:09:04.533-08:00Comments on Nasze Życie Bez Chemii: [5] Mleko ryżowe Kropkahttp://www.blogger.com/profile/17645204809489216761noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-87259479049437916312017-06-15T08:21:59.781-07:002017-06-15T08:21:59.781-07:00Ja samego mleka ryżowego jako tako nie wypiję, ale...Ja samego mleka ryżowego jako tako nie wypiję, ale często dodaję je do robienia własnych jogurtów czy do smothie, i wtedy uważam, że jest przepyszne. Rzeczywiście rzadko jest napiane na produktach skąd dokładnie one pochodzą ale ja jestem wierna zamawianiu rzeczy z ekopiramidy, tam wszystko jest dokładnie opisane i rzeczywiście mogę powiedzieć, że wiem co jem.<br /><br />Cudzo-ziemkahttps://www.blogger.com/profile/02804011224375630202noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-76826431306849709102017-06-14T03:53:18.971-07:002017-06-14T03:53:18.971-07:00A po co jeść coś co nie ma wartości odżywczych? To...A po co jeść coś co nie ma wartości odżywczych? To już lepiej wypić siemię lniane. To samo działanie, mniej roboty. A wartości ma. :) Kropkahttps://www.blogger.com/profile/17645204809489216761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-15959474322344796892017-06-14T03:52:31.592-07:002017-06-14T03:52:31.592-07:00Niestety, ale musimy sami się obserwować. I odstaw...Niestety, ale musimy sami się obserwować. I odstawiać to, co nam nie służy. <br />Żaden lekarz też nie stwierdzi np. uczulenia na cukier. :) A pogarsza stan wielu osób z AZS. Odstawienie leczy zmiany bardzo zaognione. <br /><br />Trzeba mądrego lekarza, który patrzy na objawy i słucha pacjenta. A znaleźć takiego nie jest łatwo. Kropkahttps://www.blogger.com/profile/17645204809489216761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-23774324164747169852017-05-12T17:56:13.453-07:002017-05-12T17:56:13.453-07:00Dzięki za atykuł. U mnie właśnie wywołało długotrw...Dzięki za atykuł. U mnie właśnie wywołało długotrwałe zatrucie i przewlekłe efekty uboczne. <br />Mianowicie upatrzyłam sobie mleko ryżowe ze sklepu. Szklanka takiego mleka spowodowała miesiąc męczarni objawów podobnych do zatrucia, po czym po dwóch miesiącach nadal nie jestem w pełni zdrowa. Skąd wiem że mleko ryżowe? Dzisiaj wypiłam dosłownie malutki łyczek. Pięć godzin później mam komplet gotowych objawów, tylko w mniejszej dawce. Można by rzecz, że jakieś inne składniki uczulają - nie ma możliwości. Prowadzę dzienniczek ze spisem dań, które jem codziennie. Objawy pojawiły się po wypróbowaniu mlek ryżowych dwóch różnych firm o całkowicie odmiennym składzie, w tym ostatnie było z Lidla.<br />UWAŻAJCIE bo żaden lekarz i dietetyk nawet nie przypuści, że może uczulać was mleko ryżowe. Onahttps://www.blogger.com/profile/09205346856124633489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-62965398973294584822017-04-28T22:58:04.407-07:002017-04-28T22:58:04.407-07:00Pewnie dlatego, ze rozgotowany ryz jest lzej stra...Pewnie dlatego, ze rozgotowany ryz jest lzej strawny i kleik dziala oslonowo na zoladek, a nie ze ma wartosci odzywcze. ajamarhttps://www.blogger.com/profile/00526634491677167410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-44103209694800633212013-11-21T01:48:42.609-08:002013-11-21T01:48:42.609-08:00Z tymi wartościami to jest niezła magia.
Większoś...Z tymi wartościami to jest niezła magia. <br />Większość zdrowych zjadaczy ryżu odradza biały. Tymczasem zaraz obok tego pokutuje nowa moda - kleik ryżowy. <br />Gotowanie ryżu przez dziesiątki minut na papkę. Rzekomo ma to mieć super wartości zdrowotne. <br /><br />Jakim cudem, skoro ryż ich nie ma?<br />Zagadka stulecia. :D Kropkahttps://www.blogger.com/profile/17645204809489216761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-82698087986340884562013-08-28T08:17:20.691-07:002013-08-28T08:17:20.691-07:00Z tego co wiem, to biały ryż jest odpowiednikiem b...Z tego co wiem, to biały ryż jest odpowiednikiem białej mąki - czyli zupełnie pozbawiony wartości...Sylwia z Domu po swojemuhttps://www.blogger.com/profile/15026533508107475373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-34318589421102042892013-08-28T01:10:23.264-07:002013-08-28T01:10:23.264-07:00U mnie też rzadko i tylko biały.
I zawsze z UE. ...U mnie też rzadko i tylko biały. <br /><br />I zawsze z UE. Ostatnio grecki. <br /><br />Ryż to trudne zakupy, bo sporo firm nie pisze, skąd pochodzi ryż. Na nalepce jest tylko, gdzie paczkę zrobiono. A to nie wszystko... Kropkahttps://www.blogger.com/profile/17645204809489216761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-44621766308647062542013-08-26T22:45:54.151-07:002013-08-26T22:45:54.151-07:00Hm...ryż jemy rzadko i to raczej nie biały... ale ...Hm...ryż jemy rzadko i to raczej nie biały... ale chyba będę sobie musiała przemyśleć. Sam ryż znaczy, nie mleko ryżowe, bo tego nie lubimy. Robiłam raz i wystarczy;)<br /><br />Mleko krowie też odpada z wiadomych powodów (bynajmniej nie etycznych, choć to też).<br /><br />Czyli trzeba będzie kokosowe spróbować zrobić lub migdałowe (podobno z nerkowca jest dobre, ale cena tych orzechów jest ciut duża)Sylwia z Domu po swojemuhttps://www.blogger.com/profile/15026533508107475373noreply@blogger.com