tag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post7385522759273511814..comments2024-03-01T05:09:04.533-08:00Comments on Nasze Życie Bez Chemii: [165] Łowicz extra gładki Kropkahttp://www.blogger.com/profile/17645204809489216761noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-78715742148211788242017-01-02T07:48:49.645-08:002017-01-02T07:48:49.645-08:00Po pierwsze w dżemie cukier się znajduje. A drugie...Po pierwsze w dżemie cukier się znajduje. A drugie - cytuję: "Mówimy tu o tradycyjnym jedzeniu, bez chemii". Jedzenie bez chemii? Nie widziałem takiego, a nawet uważam, że nie istnieje.Blogihttps://www.blogger.com/profile/07078278658061506037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-70762127440566734602017-01-02T07:48:02.371-08:002017-01-02T07:48:02.371-08:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Blogihttps://www.blogger.com/profile/07078278658061506037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-73613530022824371092016-10-18T04:43:54.031-07:002016-10-18T04:43:54.031-07:00Aby drzemy i inne słoikowe historie nie pleśniały ...Aby drzemy i inne słoikowe historie nie pleśniały po otwarciu trzeba zwrócić uwagę aby sięgać po nie do słoika idealnie czystą łyżeczką czy nożem, nie może być oblizana, z drobinką masła/margaryny czy wyciągnięta z herbaty, bo w ten sposób właśnie dostarczamy mikroskopijną ale jednak pożywkę dla pleśni czy bakterii. Czasem nie ma to znaczenie i pomimo takiej ostrożności może pojawić się pleść, ale u mnie doświadczenie mówi że warto.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01611537889568867433noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-22738653121076571152016-10-07T11:37:43.639-07:002016-10-07T11:37:43.639-07:00Babcine słoiki dżemu które stoją u mnie w lodówce ...Babcine słoiki dżemu które stoją u mnie w lodówce nierzadko po otwarciu stoją tam wiele miesięcy, bo otwartych mam zwykle więcej niż jeden a jemy je nieczęsto. Bardzo rzadko dżemy nam pleśnieją, stąd dziwi mnie, że Pani pleśnieje po miesiącuAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/05002336918635448062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-54722866035985743372016-09-28T09:16:01.531-07:002016-09-28T09:16:01.531-07:00Hmm, no to ciekawe. Trzeba by bylo badanie statyst...Hmm, no to ciekawe. Trzeba by bylo badanie statystyczne zrobic ;). U mnie chyba jeszcze jeden sloik byl dosc dawno otworzony - musze go znalezc w czelusciach lodowki i zobacze, czy z drugim slokiem bedzie podobna historia, co z pierwszym.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17339147933329107773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-29110482851618710672016-09-22T05:56:59.048-07:002016-09-22T05:56:59.048-07:00Zachęcona składem na opakowaniu kupiłam 2 smaki na...Zachęcona składem na opakowaniu kupiłam 2 smaki na próbę, czarną porzeczkę i morelę z mango. Na razie jestem zadowolona konsystencją, super gładki, bez owoców, szczególnie polecam do naleśników i tostów 😊Bajahttps://www.blogger.com/profile/00240971454226037698noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-6687043962621875982016-09-22T05:56:46.058-07:002016-09-22T05:56:46.058-07:00Zachęcona składem na opakowaniu kupiłam 2 smaki na...Zachęcona składem na opakowaniu kupiłam 2 smaki na próbę, czarną porzeczkę i morelę z mango. Na razie jestem zadowolona konsystencją, super gładki, bez owoców, szczególnie polecam do naleśników i tostów 😊Bajahttps://www.blogger.com/profile/00240971454226037698noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-28927360381065996342016-07-13T02:51:57.486-07:002016-07-13T02:51:57.486-07:00Ciekawe to co piszesz, bo mój (też porzeczka) jedn...Ciekawe to co piszesz, bo mój (też porzeczka) jednak bierze, zarówno tę zwykłą jak i tę gładką. Nie jem innego, a i ten rzadko i za każdym razem, po jakimś czasie pleśnieje. Jeszcze nie miałam słoika, którego by to nie spotkało. :) <br />Kropkahttps://www.blogger.com/profile/17645204809489216761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-65457209179058055312016-07-06T08:17:06.047-07:002016-07-06T08:17:06.047-07:00No dobry jest ten dzem, tylko mnie tu zastanawia p...No dobry jest ten dzem, tylko mnie tu zastanawia pewna kwestja. Jak sama robie dzemy, to po otworzeniu i staniu w lodowce przez ok miesiac wlasnorecznie robiony pokrywa sie plesnia i ma charakterestyczny zkwasnialy zapach, a ten stoi juz lika miesiecy i nic go nie bierze (mowie o czarnej porzeczce). Moze to czarna porzeczka taka anty bakteryjna nadal jest, a moze jednak ladnie przetworzone toto i nic tego ruszyc nie chce. Wtedy prawdopodobnie i czlowiek nie powinien ;).Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17339147933329107773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-80810780262798802262016-05-04T10:29:05.678-07:002016-05-04T10:29:05.678-07:00Eenka i Sylwia a ktoś ma opis produkcyjny "za...Eenka i Sylwia a ktoś ma opis produkcyjny "zagęszczonego soku jabłkowego"? bo jesli tam jest tylko naturalny cukier z jabłka i w procesie produkcji nie jest dosładzany "białym" oczyszczonym ze wszystkich mikroskładników cukrem to w sumie ja bym jadł bez zmartiwień:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16636235687930469618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-40643836861802209002016-04-27T01:23:46.626-07:002016-04-27T01:23:46.626-07:00A płaci pani? Chętnie podam konto. A płaci pani? Chętnie podam konto. Kropkahttps://www.blogger.com/profile/17645204809489216761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-58819494318606788862016-04-26T04:56:58.557-07:002016-04-26T04:56:58.557-07:00to już trzeci blog w ciągu ostatnich 2 tygodni, na...to już trzeci blog w ciągu ostatnich 2 tygodni, na którym widzę ten dżem... pewnie duuuużo pieniędzy poszło na tą szeptaną reklamę. Dobre produkty bronią się bez niej...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15230678400155251837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-36439508208257134962016-04-04T00:08:51.145-07:002016-04-04T00:08:51.145-07:00Korzystamy w domu, córka w sumie tylko ten dżem to...Korzystamy w domu, córka w sumie tylko ten dżem toleruje.<br />Polecam, mi również skład się podoba :)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/05860976803638302071noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-50951172587912373622016-04-01T08:18:04.312-07:002016-04-01T08:18:04.312-07:00W pole? Raczy pani żartować. :)
Cukier, w takiej...W pole? Raczy pani żartować. :) <br /><br />Cukier, w takiej postaci, o jakiej pani mówi, jest w marchewce, w ziemniaku, w cebuli nawet. Gdzie nie spojrzeć tam jest, jak nie cukier prosty, to dwucukier albo wielocukier. <br /><br />Bądźmy poważni. <br />I nie bawmy się w upierdliwości. <br /><br />Dodam, że to nie jest blog bezcukrowo-bezglutenowo-bezmleczny. <br />Mówimy tu o tradycyjnym jedzeniu, bez chemii, bez zbędnych dodatków smakowych, nie o diecie bez fruktozy. Kropkahttps://www.blogger.com/profile/17645204809489216761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4800947931148966586.post-44363594658299422602016-04-01T04:39:08.260-07:002016-04-01T04:39:08.260-07:00Jeśli pod pojęciem "cukru" masz na myśli...Jeśli pod pojęciem "cukru" masz na myśli biały cukier z buraków, to faktycznie, dżem ten jest "bez dodatku cukru". Ale jeśli przeczytać dokładnie to, co producent napisał o słodzeniu tego produktu zagęszczonym sokiem jabłkowym, to ponieważ występuje w nim fruktoza (cukier), trzeba przyznać, że deklaracja o braku cukru w tym dżemie to zabawa w słówka obliczona na wyprowadzenie w pole konsumenta.TakieCackohttps://www.blogger.com/profile/08053822349714547816noreply@blogger.com